طرح توجیهی در واقع سندی آماده ارایه به بانک می باشد که در آن نحوه برآورد سود و زیان و سرمایه ثابت، سرمایه در گردش و نقطه سر به سر، بازدهی سرمایه، دوره برگشت سرمایه و ... بیان خواهد شد.
طرح کسب و کار شما باید مانند یک داستان خوب، جذاب بوده و به آسانی باور و تعهدتان را نسبت به ایجاد یک سازمان موفق انتقال دهد. نگارش یک این چنین طرحی علاوه بر تجربه نیاز به تخصص کاری و مواردی چون : تسلط بر نرم افزار های روز محاسبات مالی (Comfar III) ، توانایی بررسی استراتژیک محصول و خدمات، دسترسی به بانک های اطلاعاتی به روز و موثق ، کارشناسان خبره در زمینه های تخصصی هر طرح دارد. مطمئنا جمع کردن همه این تخصص ها در یک مکان امکان پذیر نیست ، چراکه در نگارش هر طرح به متخصص آن صنعت یا حرفه نیاز داریم ! ما در ایران صنعت توانسته ایم در زمینه صنایع و خدمات مختلف با کارشناسان سر شناس و حرفه ای آن کار عقد قرارداد همکاری نماییم و از خدمات مشاوره ای آنها در پروژه های مختلف شرکت بهره ببریم و با این راه قابلیت نگارش انواع طرح را به صورت کاملا دقیق و کارشناسی شده پیدا نموده ایم.
{xtypo_info} هم اکنون شرکت بهبود صنعت مشاور پارسیان با تکیه بر داشته های تخصصی و تجربی خود توان نگارش کلیه طرح های توجیهی صنعتی ، خدماتی و کشاورزی را دارا می باشد. که برخی از زمینه های نگارش طرح های ما عبارتند از :
:: طرح توجیهی صنعتی در زمینه های صنایع غذایی ، آشامیدنی و دارویی، صنایع فلزی ، صنایع خودروسازی و نیروی محرکه ، صنایع شیمیایی ، صنایع چوب و سلولزی ، صنایع معدنی و صنایع جدید همچون نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی
:: طرح های توجیهی در زمینه کشاورزی (انواع مزارع و کشت های گلخانه ای) ، دامپروری (مزارع پرورش مکانیزه انواع دام ، طیور و آبزیان) و طرح های مکانیزاسیون کشاورزی و کشت و صنعت
:: انواع طرح های خدماتی کارگاهی و بنگاهی ، همچنین طرح های گردشگری و جهانگردی( فضاهای اقامتی و توریستی، فضاهای بازی و سرگرمی ، فضاهای خرید ، رستوران و تالار و ...) {/xtypo_info}
بیایید در مختصر و مفید به این سوال پاسخ بدهیم که طرح توجیهی چیست؟ این واژه را در این سال ها زیاد شنیده ایم، برای اخذ مجوز از سازمان های مختلف، دریافت تسهیلات بانکی و حتی برای جلب نظر یک سرمایه گذار با این واژه روبرو شده ایم. طرح توجیهی (Feasibility study) با هدف شناسایی عینی و عقلایی، نقاط قوت و ضعف یک کسب و کار، یا یک سرمایه گذاری جدید، تدوین می گردد تا با بررسی فرصت ها و تهدید های موجود در محیط، منابع مورد نیاز و اهداف، موفقیت کسب و کار را پیش بینی نماید. به طور ساده می توان گفت، در طرح توجیهی به قضاوت دو معیار هزینه ی مورد نیاز و ارزش سرمایه گذاری می پردازیم. بعد از ارائه ی یک تعریف رسمی از طرح توجيحی به تشریح ساده آن می پردازیم. بد نیست در ابتدا، اهداف نگارش و ضرورت داشتن طرح توجيهی را بدانیم.
فرض کنید مقداری پول دارید، و تمایل به سرمایه گذاری در زمینه خاصی را در ذهن می پرورانید. آیا صرف علاقه به این زمینه کاری کفایت می کند که سرمایه گذاری را آغاز کنید؟ فرض کنیم سرمایه گذاری انجام دادید آیا بازار کشش مصرف این محصول تولیدی یا خدمات شما را دارد؟ نیازی برای آن وجود دارد؟ رقبای اصلی در بازار و محصولات جایگزین چه ها هستند؟
یک طرح توجیهی خوب به این سوالات پاسخ میدهد تا شما با اطمینان خاطر گام در راه سرمایه گذاری بگذارید و حداقل برنامه ای کوتاه مدت از نوع سرمایه گذاری و سود و زیان کارتان داشته باشید و استراتژی ورود به بازارتان را بدانید. طرح توجيهي، شامل نماي کلي پروژه یا کسب و کاري است که قصد راه اندازي آن را دارید. حال ببینیم جهت آماده سازی این نمای کلی به چه ملزوماتی نیازمندیم؛ تا علاوه بر دستیابی به یک طرح توجيهي جامع و مستند، قادر به ارائه و دفاع از آن در سازمان ها و بانک ها و یا جذب سرمایه گذار باشید. عموماً یک طرح توجیهی بایستی شامل امکان سنجی فنی (Technical feasibility)، امکان سنجی اقتصادی (Economic feasibility)، بررسی قابلیت های اجرای پروژه (Operational feasibility)، بررسی مالی (Financial feasibility)، بررسی بازار (Market and real estate feasibility)، بررسی منابع (Resource feasibility)، بررسی چهارچوب های قانونی(Legal feasibility) و برنامه زمان بندی (Schedule feasibility) باشد. ما در ایران صنعت، عموماً این موضوعات را در پنج فصل کلی، جهت ارائه، ساماندهی می کنیم
نگارش طرح توجيهی در 5 فصل به شرح زیر صورت می پذیرد :
:: معرفی محصول
:: شرح فرآیند تولید
:: امکان سنجی بازار و بررسی اقتصادی
:: برآورد مالی
:: محاسبات کامفار
انواع طرح های توجيهي
یک طرح توجیهی، همان طور که از نامش پیداست، برای توجیه نمودن سرمایه گذار (اعم از بانک، سازمان، شرکت و یا شخص) تنظیم می شود و هرچه دقیق تر نوشته شود؛ سرمایه گذار، راحت تر می تواند تصمیم بگیرد که آیا این طرح می تواند خواسته های او را برآورده کند یا خیر؟ در تنظیم یک طرح توجیهی باید سعی نمود واقعیت ها را بیان کرد و تمامی داده ها با منبع و مرجع معتبر ارایه گردد و همچنین تا حد امکان، از فرضیات نادرست دوری جست.
طرح توجیهی قابل عرضه توسط شرکت ما در دو قالب ارایه می گردد:
1- طرح ایجاد «طرح ایجاد» به طرحی گفته می شود که برای یک واحد تولیدی که هنوز راه اندازی نشده، نگاشته می شود. در تنظیم این نوع طرح از اصطلاحات «موجود» و «مورد نیاز» استفاده می شود.
2- طرح توسعه «طرح توسعه» به طرحی گفته می شود که برای یک واحد تولیدی دارای پروانه بهره برداری، نگاشته می شود. این طرح برای توسعه یک واحد تولیدی، اعم از افزایش ظرفیت یا افزودن خط تولید جدید، می تواند کاربرد داشته باشد. طرح های توسعه معمولاً در پرداخت وام در اولویت قرار دارند. دلیل آن می تواند وجود توانایی برای بازپرداخت وام باشد. در این نوع طرح ها از اصطلاحات «موجود» و «پس از توسعه» استفاده می گردد.
{xtypo_sticky} سر فصل های کلی ارائه شده در طرح های توجيهي تهیه شده توسط مجموعه ما عبارتند از:
:: خلاصه اجرایی
:: تاریخچه و سوابق پروژه و ایده
:: معرفی طرح و ایده با جزییات کامل
:: اطلاعات پایه در خصوص استانداردها، تعرفه ها گمرکی و شرایط واردات و صادرات
:: تجزیه و تحلیل بازار
:: برآورد سرمایه گذاری طرح
:: هزینه های سرمایه گذاری ثابت طرح ( زمین، محوطه سازی، ساختمان سازی، تاسیسات زیربنایی، ماشین آلات و تجیهزات مورد نیاز، وسایل حمل و نقل مورد نیاز پروژه، تجیهزات اداری و کارگاهی و هزینه های قبل از بهره برداری طرح)
:: هزینه های جاری و محاسبه سرمایه درگردش طرح توجيهی ( مواد اولیه و مصرفی، پرسنلی، سوخت و انرژی، استهلاک و تعمیر نگهداری ، بازاریابی و فروش و ...)
:: تفکیک هزینه های ثابت و متغیر :: تعیین نحوه مشارکت پروژه ( بین صاحب ایده ، سرمایه گذار یا بانک و موسسه مالی)
:: برآورد فروش و درآمد طرح کسب و کار :: تحلیل سود و زیان پروژه و شاخص های مالی (نقطه سر به سر، دوره بازگشت ، نرخ بازگشت سرمایه و ...)
:: برنامه ریزی اجرا و چارت گانت ( جدول زمان بندی پروژه)
:: تجزیه و تحلیل مالی و ارزیابی سرمایه گذاری و نتایج نرم افزار کامفار {/xtypo_sticky}
مراحل کار ما جهت تهیه طرح توجیهی شما به شرح زیر است:
گام اول: دريافت اطلاعات طرح توجيهي
دريافت اطلاعات کلی از متقاضی طرح توجيهی به دو طريق تلفنی يا حضوري صورت می پذيرد
گام دوم: تدوين قرارداد طرح توجيهی
:. انتخاب سرويس مورد نظر
:. توافق بر سر موارد انجام کار
:. در نهايت امضاي قرار داد و واريز پيش پرداخت
گام سوم: تعيين مسير تهيه طرح توجيهی تان
:. جمع آوري اطلاعات اوليه طرح توجيهي
:. پاسخ گويي مشتري به سوالات مطرح شده
:. تعيين مسير انجام کار
گام چهارم: انتخاب تکنولوژی مورد نياز پروژه
:. تحقيق و جستجو پيرامون تکنولوژي طرح کسب اطلاعات در اين خصوص
:. تاييد تکنولوژي توسط مشتري
گام پنجم: شروع نگارش طرح توجيهی
:. براساس اطلاعات پايه و تکنولوژي انتخابي محاسبات مالی طرح انجام می شود
:. و مطالعات بازار و امکان سنجي نيز توسط تيم تحقيق بازار صورت می پذيرد
گام ششم: گزارش گيری از طرح نهایی
:. تهيه گزارش از طرح توجيهی و ارائه آن به مشتري
:. انجام ويرايش هاي نهايی طرح بنا به تقاضاي مشتري
گام هفتم: تحويل طرح توجيهی تفصيلی
تهيه گزارش تفصيلی از طرح توجيهي به همراه گزارش کامفار از طرح ارسال طرح توجيهي کامل براي مشتري
بایستی بدانید طرح های توجیهی نگارش شده در شرکت بهبود صنعت تا پایان اخذ مجوز و دریافت تسهیلات بانکی ضمانت می شوند و هر گونه تغییرات احتمالی به صورت رایگان برای شما عزیزان صورت می پذیرد. امیدواریم در مسیر سرمایه گذاری موفق در کنارتان باشیم.