رعایت استانداردها جزئی از مراحل تولید و خدمات به حساب می آید چون دستیابی به کیفیت بالاتر و بازده بیشتر هدف هر فعالیت اقتصادی است . به همین دلیل در این بخش سایت به معرفی استانداردهای مختلف می پردازیم تا شما را با کلیات آن آشنا نماییم.
استاندارد ISO/IEC 27001 را در این مطلب تشرح می نماییم . در حال حاضر، وضعیت امنیت فضای تبادل کشور، به ویژه در حوزه دستگاه های دولتی و خصوصی ، در سطح نامطلوبی قرار دارد. از جمله دلایل اصلی وضعیت موجود، می توان به فقدان زیرساخت های فنی و اجرائی امنیت و عدم انجام اقدامات موثر در خصوص ایمن سازی فضای تبادل اطلاعات این دستگاه ها اشاره نمود.
بخش قابل توجهی از وضعیت نامطلوب امنیت اطلاعات کسور، به واسطه فقدان زیر ساخت هایی از قبیل نظام ارزیابی امنیتی فضای تبادل اطلاعات ، نظام صدور گواهی و زیر ساختار کلید عمومی ، نظام تحلیل و مدیریت مخاطرات امنیتی ، نظام پیشگیری و مقابله با حوادث فضای تبادل اطلاعات ، نظام مقابله با جرائم فضای تبادل اطلاعات و سایر زیرساخت های امنیت فضای تبادل اطلاعات در کشور می باشد.
در ادامه معرفی استاندارد ها امروز استاندارد ISO 13485 را تشریح خواهیم نمود، همانطور که عنوان این مطلب پیداست این استاندارد در زمینه مدیریت کیفیت تجهیزات و خدمات پزشکی می باشد.
علم پزشکی در طی قرن 20 و 21 میلادی پیشرفت فوق العاده ای داشته ، قسمت عمده این پیشرفت به علت پیشرفت سریع تکنولوژی و اختراع تجهیزات پزشکی پیشرفته می باشد . تجهیزات پزشکی جزء حساسترین ابزارهائی می باشند که جان و سلامت انسانها در اتباط مستقیم با کارکرد های آن می باشد ، لذا سازمان جهانی استاندارد ISO کمیته فنی شماره 210 ( TC 210 ) را مامور تدوین یک استاندارد مدیریت کیفیت برای تجهیزات پزشکی نمود و این کمیته اقدام به تدوین استاندارد ایزو 13485 نمود همینطور اتحادیه اروپا اقدام به تدوین EN 46000 کرد .
در ادامه معرفی استاندارد ها امروز به معرفی نشان CE می پردازیم . CE برگرفته از عبارت فرانسوي "Conformité Européene"به معني "تطابق اروپایی" مي باشد.
علامت CE انطباق محصول با قوانین و مشخصات تعریف شده در اروپای متحد را نشان می دهد . محصولی که موفق به اخذ این آرم می شود ، می تواند در تمامی کشورهای اروپای متحد و اتحادیه تجارت آزاد اروپا بدون محدودیت برای فروش ، به بازار عرضه شود و با داشتن آرم CE مجوز ورود به بازارهای اروپایی را پیدا می نماید . علاوه بر کشورهای اروپایی بسیاری از کشورهای همسایه ایران و حاشیه خلیج فارس نیز، داشتن نشان CE را به عنوان شرط پذیرفتن کالاها جهت واردات اعلام کرده اند.
اين استاندارد که توسط کميته فني67 سازمان بين المللي استاندارد((ISO/TC 67 با عنوان(Petroleum , Petrochemical and Natural Gas - QMS) انتشار يافت ، علاوه برکليه الزامات استاندارد ISO 9001:2000الزامات خاص صنايع نفت ، گاز و پتروشيمي را دارا ميباشد.
ازاهداف اصلي پياده سازي اين استاندارد ميتوان به ارائه آموزشهاي تخصصي لازم جهت کارکنان و پيمانکاران وکاهش ريسک و هزينه هاي عملياتي اشاره نمود.
امروزه دريافت گواهينامه استانداردISO/TS29001به يکي از الزامات شرکتهاي فعال در زمينه نفت ، گاز و پتروشيمي تبديل شده است.
ايمنی غذا وابسته به بروز مخاطرات بيماريزايي غذايي در هنگام مصرف ميباشد. کنترل کافي و مناسب در طول زنجيره غذايي امري ضروري بنظر ميرسد چرا که در هرمرحله از زنجيره غذايي ممکن است مخاطرات ايمني غذا رخ دهد. لذا رسيدن به ايمني غذا بايستي با تلاش همه گير طرفهاي زنجيره غذا صورت پذيرد.
بکارگيری اين استاندارد به سازمانهايي که در ردههاي مختلف زنجيره غذايي قرار دارند کمک ميکند که بتوانند مخاطرات موجود در سيستم خود را شناسايي و کنترل نمايند.
اين استاندارد مجموعه ترکیبی موثري را جهت حصول اطمينان از ايمني غذا در طول زنجيره غذايي ايجاد مينمايد که عناصر کليدی آنها شامل ارتباط متقابل، سيستم مديريت، برنامههاي پيشنهادی و اصول HACCP ميباشد.
استاندارد ISO 50001در زمینه مدیریت انرژی اخیراً به عنوان پیش نویس استاندارد بین المللی (DIS) پذیرفته شد.
مدرک ISO 50001چارچوبی را برای مدیریت انرژی تاسیسات صنعتی، تسهیلات مالی یا سازمان ها ارائه می کند. به نظر می رسد این استاندارد که قابلیت کاربردی گسترده ای در بخش های مالی ملی خواهد داشت، می تواند بیش از 60% از مصرف انرژی جهان را تحت تاثیر قراردهد.
این مدرک مبتنی بر عناصر کلی است که در تمام استانداردهای سیستم مدیریت ایزو به چشم می خورد و سطح بالایی از تطابق دستگاه ها با استانداردهای ISO 9001(مدیریت کیفیت) و ISO 14001(مدیریت زیست محیطی) را تضمین می کند.
در ادامه معرفی استانداردهای امروز به معرفی سري OHSAS می پردازیم . سري OHSAS شامل راهنماي پياده سازي سيستم مديريت ايمني و بهداشت حرفه اي OHSAS 18002)) و الزامات مورد نياز جهت مميزي و صدور گواهينامه OHSAS 18001)) ميباشد .
هدف اصلي از پياده سازي و استقرار استاندارد OHSAS 18001، دستيابي به يک نظام جامع جهت به حد اقل رساندن سوانح و حوادث شغلي و دست يافتن به وضعيت مطلوب ايمني و بهداشت شغلي جهت کارکنان سازمان است.
در راستای معرفی استانداردهای مرتبط با صنعت غذا امروز به معرفی استاندارد ایزو 22000 می پردازیم .مدیریت کیفیت ایزو ابزاری برای مدیریت ریسك استاندارد ISO 22000 سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ابزاری برای مدیریت ریسك محسوب می شود كه منحصرا برای اطمینان یافتن صنایع غذایی از ایمنی محصولاتشان طراحی شده است.
استاندارد ISO22000 ، استانداردی پایه ای است كه به سازمانها و شركتها این امكان را می دهد كه ریسكهای مربوطه را شناخته و آنها را به طور اثر بخش از نظر ایمنی و صرفه اقتصادی مدیریت كنند. دریافت گواهینامه بر اساس این استاندارد، رویكرد سازمان شما را از شیوه سنتی آزمون كیفیت به شیوه تفكر پیشگیرانه سوق می دهد.
یکی دیگر از استانداردهای مرتبط با صنعت غذا استاندارد ISO22002 می باشد ، استاندارد بین المللی ISO22002 در اواخر سال 2009 توسط International Organization for –ISO standardization یا سازمان جهانی استانداردسازی ، تحت عنوان کلی برنامه های پیش نیاز درباره ایمنی مواد غذایی بخش اول : تولید مواد غذایی منتشر شده است . برنامه های پیش نیاز شامل فعالیت ها و شرایطی است که تولید کننده مواد غذایی باید رعایت نماید تا محیطی بهداشتی برای تولید ماده غذایی ایمن به نحوی که سلامت مصرف کننده را به خطر نیندازد، فراهم آید .
نگارش طرح توجیهی و انجام مطالعات امکان سنجی در حوزه های مختلف از قبیل: صنعت، کشاورزی و دامپروری، خدمات، گردشگری و توریست سلامت تخصص ایران صنعت بوده و از سال 1386 خدمات رسان سرمایه گذاران عزیز در این حوزه بوده ایم. ما در راستای کمک به سرمایه گذاران بخش فروشگاه دانلود طرح توجیهی آماده را راه اندازی نموده ایم تا با حداقل هزینه از پروژه های مختلف اطلاعات جامعی دریافت نمایند.
تلفن تماس: 05691011020
05632255578
همراه : 09393623135
ساعات پاسخگویی: هر روز از ساعت 8:30 تا 15:30 - بجز ایام تعطیل
ایمیل: isanat85[at]gmail.com